Hamba ging met National Geographic Channel naar de Taj Mahal

Hamba ging met National Geographic Channel naar de Taj Mahal

 National Geographic Channel start vanaf aanstaande zondag 14 maart een nieuwe reeks afleveringen van de serie Ancient Megastructures. In deze nieuwe zesdelige reeks wordt onderzocht hoe men eeuwen geleden `s werelds meest indrukwekkende constructies bouwde.

Een van de onderwerpen uit de nieuwe reeks gaat over de Taj Mahal.
De Taj Mahal is een 17e eeuws bouwwerk in de Noord-Indiase stad Agra (Uttar Pradesh). Het is een mausoleum gebouwd werd in opdracht van de Indiase grootmogol Shah Jahan, het was een grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz Mahal die in1631 in het kraambed overleed. De Taj Mahal is 58 m hoog en 56 m breed en staat op een groot marmeren platform van wel 10.000 m² met een enorme tuin er omheen. National Geographic Channel ging samen met Hamba naar India en bezocht de Taj Mahal en andere indrukwekkende plaatsen in India.

Reisaanbieding
Speciaal voor de ondernemende reiziger hebben we mooie en inspirerende informatie over de Taj Mahal en India voor je op een rijtje gezet. Zo kan je terecht voor mooie fotoseries, brengen we je op de hoogte van de uitzendingen van NGC en laten we je alle hotspots in India zien. En voor wie zelf de Taj Mahal wil bezoeken, bekijk dan snel onze speciale reisaanbieding van Far Horizons.