Foz Iguaçu

Grootste waterval ter wereld

Foz Iguaçu

Afhankelijk van de hoeveelheid water in Rio Iguaçu storten 150 tot 275 watervallen, die zich uitstrekken over een breedte van 2700 meter, zo’n 80 meter de diepte in. Het grootste deel van de watervallen bevindt zich op Argentijns grondgebied, waar dit imposante natuurmoment ook wel bekend is onder de veelzeggende naam ‘Keel van de Duivel’. Gelet op het watervolume per seconde, ongeveer 5000 kubieke meter water stort hier elke seconde de diepte in, is het in de regentijd de grootste waterval ter wereld.

Er zijn diverse mogelijkheden om de watervallen van Iguaçu en het omliggende Nationale Park te ontdekken. Via paden en smalle bruggetjes komt u dicht bij het donderend watergeweld, maar het gebied is ook per boot of helikopter op spectaculaire wijze te bewonderen. ’s Avonds, bij ondergaande zon, hebben de watervallen gekeken vanaf de Braziliaanse kant soms een magische gloed wat een romantisch bezoek aan dit wonder compleet maakt. Bron: Olaf Reizen.

Kijk voor meer (praktische) informatie zoals klimaat op Wikipedia.

Zelf op reis naar Foz Iguaçu? We hebben 12 reizen voor je geselecteerd die dit natuurwonder bezoeken. Bekijk het aanbod >>