Ervaar de authentieke winter

Ervaar de authentieke winter

Deze tour biedt meer dan alleen maar sneeuw; het is ook een intensieve kennismaking met het leven en de cultuur van de moderne Inuit en hun eigen geschiedenis. De oostkust van Groenland is een dramatische omgeving van vlijmscherpe alpine bergen die overgaan in een koude oceaan vol drijvende ijsschotsen en reusachtige ijsbergen. In deze magische winterwereld ligt ons basiskamp in Tasiilaq op het eiland Ammassalik, waar vanuit we de omgeving ontdekken tijdens licht tot gemiddeld intensieve snowshoeiing dagtours.

Zelf op reis naar Groenland? Bekijk het aanbod aan Groenland reizen>>

De Aurora Borealis draagt haar machtige kroon van magisch licht ver door de heldere, ijskoude poolnacht. Husky`s liggen dicht tegen elkaar aan onder een deken van verse sneeuw en worden amper verlicht door de smalle ramen van de gekleurde huisjes in het dorp. De dag heeft plaats gemaakt voor de nacht en de ijsbergen in de baai lijken net beelden in de bevroren zee. In dit fort van pure kou, waar de winter nog steeds regeert, maak je kennis met een levenswijze in een zelden waargenomen omgeving. Tijdens deze speciale wintertour leer je het complexe leven van de moderne Inuit kennen, die nog steeds de balans probeert te vinden tussen het traditionele leven van de zeehondenjacht en het moderne dagelijkse leven van alcohol, snacks en internet.

Het knusse Red House in het dorp zal onze thuis zijn. Deze simpele maar authentieke accommodatie zal als een warm onderkomen functioneren bij terugkomst aan het eind van de dag. Geleid door de legendarische poolverkenner Robert Peroni is Red House meer dan alleen een gastenverblijf. We maken tours over de bevroren oceaan langs machtige ijsbergen en beklimmen een aantal lokale bergtoppen, waar we van een uitzicht kunnen genieten die moeilijk te vergeten zal zijn. Één dag kan je de sneeuwschoenen inruilen voor een hondenslee, getrokken door de directe afstammelingen van de wolven, waarmee je een dagtour maakt naar de Sermilik bergpas waar het uitzicht op het fjord adembenemend is.

Zelf op reis naar Groenland? Bekijk het aanbod aan Groenland reizen>>