Een artistieke tour langs de `southern bank of the Thames`

Een artistieke tour langs de `southern bank of the Thames`

Binnen een kwartier kun je van de London Eye naar de Tower Bridge lopen langs de zuidelijke kant van de Theems. Maar waarom die haast wanneer er juist op deze route langs de rivier zoveel te zien en te horen is. Niet alleen kom je langs de vele bezienswaardigheden die Londen rijk is, ook is een groot deel van het artistieke en soms ook minder artistieke talent van Londen hier te vinden.

Zelf op reis naar de UK? Bekijk de reizen>>

Op een gewone zaterdag op elk moment van het jaar is het een wirwar van mensen op de route langs de zuidelijke oever van de Theems. De drukte begint al bij de London Eye, waar de rijen wachtende mensen voor een rit in het enorme reuzenrad tot op het voetpad doorlopen. De drukte wordt ook veroorzaakt doordat de Westminster Bridge, die de toeristische noordkant met de zuidkant van de rivier verbindt, zich op dit punt bevindt. Hier zijn vaak talloze wafel-, ijs- en pannenkoek- krampjes te vinden op de mooiere dagen van het jaar. Ook heb je een erg mooi uitzicht over de Houses of Parliament aan de noordelijke kant van de Thames vanaf deze plek. Dus vergeet niet soms even achterom langs het water te kijken.

Als je verder loopt langs het Movieum kom je door de Jubilee Gardens. In dit groene stuk staan vaak verklede straat entertainers, variërend van gladiatoren tot Bugs Bunnies tot zelfs mensen die compleet bedekt zijn met piercings in hun gezicht. Erg apart om te zien en vooral de hoeveelheid mensen die de hele dag in een raar pak willen staan is opmerkelijk. Het zorgt in ieder geval voor een gezellige drukte.

Ook muzikaal talent is volop aanwezig langs het water. Voornamelijk onder de vele bruggen staan vaak bandjes, solo artiesten en gitaristen die meestal vrolijk hun muziek ten gehore brengen. De muziekstijl is erg gevarieerd, maar Jazz is wel een veel gekozen genre. Tijdens de wandeling heb je een erg mooi uitzicht over The City skyline, het oudste gedeelte van de stad, dat zich aan de overkant van de rivier bevindt. Er staan ook overal wel bankjes waar je kunt genieten van dit uitzicht en van het verkeer op de Theems, terwijl je luistert naar de gezellige muziek.

Niet ver van de Millenium Bridge en Tate Modern verwijderd is de plek van de jongerenkunst. In een skatehal-achtige overdekte ruimte zie je hier tientallen jongeren graffiti schilderingen maken op de betonnen muren. Kijk uit dat je niet omver wordt gereden door de vele skeeleraars en skateboarders, die de meeste ingewikkelde stunts uitvoeren in deze hal. De graffiti varieert van mooie grote ontwerpen tot kliederwerk, maar maakt van de plek een kleurig geheel. Het meer preciezere schilderwerk is ook te bewonderen op deze route, waar kunstenaren grote Rembrandt-achtige meesterwerken gewoon op de grond aan het schilderen zijn.

Plan deze route bij voorkeur in op een mooie zonnige zaterdag om het artistieke straat talent van Londen te ervaren. Door de beeldende expressie van de verklede entertainers, de gezellige Jazz en de variërende schilderwerken komt deze kunstzinnige route langs de Theems tot leven en is het een van de gezelligste paden die de vele `must-sees` van Londen met elkaar verbindt.

Zelf op reis naar de UK? Bekijk de reizen>>