Drie opmerkelijke kleurrijke locaties

Drie opmerkelijke kleurrijke locaties

Natuurlijk is het mooi om de Taj Mahal eens van dichtbij te kunnen bekijken of te duiken in the Great Barrier Reef, maar wat als je ergens heen wilt waar nog maar weinig mensen zijn geweest of waar je weinig over hoort. Neem bijvoorbeeld de hangende wormen in Nieuw-Zeeland en de roodbruine rivier in Spanje. De volgende locaties zijn minder voor de hand liggend dan de Great Ocean Road in Australië, maar wel zeker zo bijzonder.

In Nieuw-Zeeland bevindt zich een grot waar je met een boot door heen kunt varen en kunt genieten van de bijzondere aspecten van dit donkere hol. In de grot bevinden zich namelijk gloeiende wormen. Deze duizenden lichtgevende Waitomo wormen bevinden zich in de Glowworm Grotto, die aan het eind van de 19e eeuw is ontdekt. Tijdens een 45 minuten durende boottocht vaar je onder de lichtgevende diertjes door, wat een heel ander beeld geeft van die glibberige, krioelende beestjes hier in Nederland.

Nog een locatie op de lijst van bijzondere bezienswaardigheden is een rivier in Spanje. De Rio Tinto heeft niet de gewone blauwe, groene kleur zoals de meeste wateren, maar heeft een aparte roodbruine kleur. Deze rivier heeft haar oorsprong in de bergen van Andalusië en krijgt haar opmerkelijke kleur door het oplossen van ijzer in de rivier. De rivier is erg zuur en heeft de afgelopen jaren de aandacht getrokken van wetenschappers door de ontdekking van een bepaalde bacterie die de hoge zuurgraad zou veroorzaken. Ook de vergelijkbare samenstelling van de rivier met die van ondergronds gelegen delen van de planeet Mars wordt onderzocht door wetenschappers.

Ondanks dat er een groot aantal andere donkere gaten in de zeeën over de wereld te vinden zijn is Dean’s Blue Hole wel het meest opmerkelijk. Dit blauwe gat in de Bahama’s is het diepst met zijn lengte van meer dan 182 meter en heeft een intense groene kleur. De straalblauwe zee er om heen geven je een top uitzicht over de kust van de Bahama’s. Dean’s Blue Hole is omgeven door kliffen en ligt ten noorden van Clarence Town. Duikspullen aan en spring de diepte in, die verder omgeven is door oppervlakkige zee.

Bekijk eens de stralende kant van de worm in de Glowworm Grotto in Nieuw-Zeeland of neem een kijkje in de bijna buitenaardse wateren van de Rio Tinto in Spanje. Ook de grote diepte van Dean’s Blue Hole is zeker een hoogtepunt van je reis naar de Bahamas en zal zeker geen standaard belevenis zijn.

Bekijk ons aanbod aan bijzondere reizen>>