Drie fantastische treinreizen door de wereld

Drie fantastische treinreizen door de wereld

 Naast vliegen is ook een treinreis een snelle en mooie manier om veel van de wereld te zien. Niet alleen ga je met vrij hoge snelheid door de meest uiteenlopende landschappen, ook heb je de kans om de omgeving echt te zien. Hier een overzicht van drie van werelds mooiste treinreizen.

Bekijk ons aanbod van treinreizen>>

Van de strenge kou in Siberië tot aan de warme zon in Peking. Met de Trans-Mongolië Express (Peking Express) reis je met de trein van Moskou naar Peking, een prachtige rit door Rusland en Azië. Rusland is ook te verkennen met de Trans-Siberië Express, die alleen van Moskou naar Vladivostock rijdt. De treinreis naar China neemt een dikke twee weken in beslag en bijna elke dag kun je excursies maken op de tussenstops. Onder andere worden de hoofdstad van Mongolië, Ulaan Bataar, aangedaan en vele andere steden en plekken.

Van Azië begeven we ons naar het hart van Zuid-Afrika. In dit land beginnen meerdaagse treinreizen door de mooie natuur van Afrika met de Shongololo Express. Met een keuze uit drie routes kun je de treinreis afstemmen op je individuele wensen. Toch is de mooiste reis waarschijnlijk `In the tracks of Dr. Livingstone`; een reis van 4000 kilometer door Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia en Tanzania.

Ook Canada heeft meerdere schitterende treinreizen. Een daarvan is The Canadian, een reis van het oosten naar het westen van Canada, waar je een grote variëteit aan landschappen tegenkomt. De trein legt 4500 kilometer af in drie tot vier dagen en rijdt van Toronto naar Vancouver. Onderweg zie je de Rocky Mountains, Great Lakes en andere prachtige natuur.

Blijf je liever in Europa dan kun je ook altijd kiezen mee te gaan op de Orient-Express van Amsterdam naar Venetië, want de Trans-Mongolie Express, Shongololo Express en The Canadian zijn maar een greep uit de vele mooie treinreizen van de wereld.

Bekijk ons aanbod van treinreizen>>