De 5 meest bizarre beesten Down Under

De 5 meest bizarre beesten Down Under

Zoals schrijver Douglas Adams eens zei; `het tweede verwarrende aan Australië zijn de dieren. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: giftige, vreemde en schapen.` The land down-under is inderdaad thuisbasis van veel bizarre beesten. Hier een overzichtje van de meest rare schepsels van Australië.

Op zoek naar een reis in Australië? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>

 

1 - The Wombat – komt voor in New South Wales voor
Dit beestje is bijna net zo belachelijk als zijn naam. Het ziet er uit als een uit de kluiten gewassen en iets minder mooie versie van de koalabeer. Deze kruising tussen een teddybeer en een rat is ongelooflijk snel en kan ondanks zijn dikke lijfje en korte pootjes een snelheid van 36 km per uur halen.
Daarnaast staat de wombat bekend om zijn kracht. De schattige wombat is een van de sterkste gravende dieren ter wereld en heeft bovendien een groot brein. Ze zijn intelligent en houden ervan met hun soortgenootjes te spelen.

2 - The Emu – komt voor in Kakadu National Park
Volgens sommigen bestond de emu al toen er nog dinosauriërs op de aarde rondliepen. Van deze struisvogel lookalike wordt beweerd dat hij het weer kan voorspellen. Een emu ziet de veranderingen in de lucht aankomen, zoals naderende wolken en onweer. Emu`s zijn goede zwemmers en hebben erg sterke poten. Als het nieuwsgierige dier wordt aangevallen, zal hij dan ook terugvechten met zijn krachtige benen en scherpe klauwen.
In Australië zijn veel `emu farms` te vinden. Momenteel zijn het er ongeveer 250 en overzee zijn er zelfs nog meer.

3 - The Kangaroo – komt voor in Broome
Doordat de kangaroo qua mentaliteit erg op de inwoners van Australië lijkt, is het verkozen tot nationaal dier en boegbeeld van het continent. De kangaroo is sociaal, maar geen kuddedier. Als een groep `roos` wordt aangevallen, rennen ze allemaal verschillende kanten op. Wanneer een kangaroo niet wordt opgejaagd, geniet het een vredig bestaan. Het zou een ideaal dier voor op de boerderij zijn, als het niet over hekken kon springen.
De naam van deze hopper is afgeleid van `kangaru`, wat in de Aboriginal-taal `ik weet het niet` betekent. Dit antwoordden de Aboriginals toen de eerste blanken in Australië vroegen wat `dat springende beest was`.

4 - The Tasmanian Devil – komt voor in Tasmanië
Ondanks zijn lengte van slechts dertig centimeter, is deze `duivel` het grootste vleesetende buideldier ter wereld. Het dier is niet erg behendig en daarom geen goede jager. Wel heeft het een erg goede neus om dode of stervende dieren te ruiken en krachtige kaken om tegenstanders af te schrikken. Naast het eten van katten, honden en vossen, eet de `kleine duivel` ook zijn eigen jongen. Een tasmanian devil eet zijn prooi helemaal op: de huid, het vlees en de botten. De tasmanian devil wordt met uitsterven bedreigd.

5 - The Blue-Tongue Lizard – komt voor in New South Wales
Wanneer deze rare hagedis wordt bedreigd, steekt het sissend zijn grote, blauwe tong uit. De hagedis houdt deze positie net zo lang vol tot zijn bedreiger bang is en hem met rust laat. Dit beest, dat zestig centimeter lang kan worden, vind je vaak in Australische tuinen waar het op slakken en spinnen jaagt. Hij staat er ook om bekend hondenvoer te stelen.
Ook al heeft het beestje niet zulke scherpe tanden, als hij eenmaal iets of iemand te pakken heeft, laat hij niet snel los.

Op zoek naar een reis in Australië? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>