De 5 engste plaatsen in Amerika om Halloween te vieren

De 5 engste plaatsen in Amerika om Halloween te vieren

De Kelten geloofden dat de lijn tussen hemel en aarde op 31 oktober vervaagde. `s Nachts kwamen de dode zielen terug op aarde om het begin van de duistere wintertijd in te luiden. Tegenwoordig is Halloween een commercieel feest, vooral in de Verenigde Staten. Kinderen gaan de deuren langs om snoep te verzamelen, iedereen gaat verkleed de deur uit en alle huizen worden versierd. Toch heeft Halloween ook een duistere, griezelige kant. Hier een overzicht van de vijf engste plaatsen in Amerika om Halloween te vieren.

Het Witte Huis, Washington D.C.
Geloof het of niet, maar er zijn veel spookachtige verhalen over Het Witte Huis. In 1814 werd het door Britse troepen afgebrand en er hebben vele pogingen tot moord plaatsgevonden. Eén van de bekende spookverhalen is die van Abraham Lincoln. Men gelooft dat zijn geest na zijn dood in Het Witte Huis is gebleven. Zijn weduwe, Mary Todd, zou geregeld seances hebben gehouden om in contact te blijven met haar man. Andere mensen die er rond zouden spoken zijn Andrew Jackson, Dolley Madison en Abigail Adams.

Alcatraz, San Francisco
Alcatraz is misschien wel de meest beroemde gevangenis ter wereld en ook de meest onverklaarbare plaats in San Francisco. In de 29 jaren dat de gevangenis in gebruik was, zijn er vele mensen omgekomen door moord, rellen en zelfmoord. Er gaan vele verhalen de ronde over vreemde geluiden, enge verschijningen en celdeuren die uit het niet dichtklappen.

The Amityville Horror House, New York
Op 13 november, 1974, vermoordde Ronald Jr. “Butch” DeFeo zijn ouders en broers en zussen. Tijdens de rechtszaak beweerde hij dat hij tijdens zijn daad bezeten werd door demonische krachten die in het huis ronddwaalden. De nieuwe bewoner beweerde geesten en onverklaarbare verschijningen in huis te zien en zo ontstond het verhaal over `The Amityville Horror House`. Bewijzen hiervoor zijn echter nooit gevonden en de DeFeo`s advocaat gaf later toe dat zijn beweringen waren verzonnen. Toch leeft het verhaal nog steeds voort in verschillende films en boeken.

San Jose, Californië
Sarah Winchester, weduwe van Oliver Winchester die het geweer uitvond, was er in 1881 van overtuigd dat ze bescherming nodig had tegen geesten. Ze dacht dat alle mensen die door toedoen van een geweer om het leven waren gekomen, als wraak bij haar zouden komen spoken. Een psychiater adviseerde haar zoveel mogelijk kamers bij haar herenhuis in San Jose aan te laten bouwen. Op die manier zouden de spoken haar niet kunnen vinden, dacht hij. Tot haar dood in 1922 heeft Sarah Winchester meer dan honderd kamers en trappen bij laten bouwen. Er wordt gezegd dat haar geest nu in het huis ronddwaalt, dat op een doolhof is gaan lijken door alle verschillende gangen en deuren. Het huis is nu een populair monument voor bijgeloof geworden.

Hydesville, New York
Hoewel deze plaats de onbekendste van allemaal is, heeft hier het meest belangrijke verhaal zich afgespeeld. In 1848 in Hydesville, in het westen van New York, communiceerden de twee zusjes Fox met een overleden koopman. Tijdens deze seances stelden de zusjes de geest vragen, die hij zou beantwoordden door te kloppen. De omgeving was verbaasd over het contact dat de meisjes Fox met de doden leken te hebben. Later beweerden de meisjes plots dat het allemaal een grap was geweest. Het verhaal begon een eigen leven te leiden en zo het spiritualisme ontstaan, een religie die vandaag nog steeds wordt beoefend.

Wil je op reis naar de USA? Bekijk de reizen die wij van diverse reisspecialisten hebben geselecteerd.