De 3 raarste rituelen en tradities

De 3 raarste rituelen en tradities

Over de hele wereld vind je verschillende religies, culturen en tradities. Rituelen horen daar ook bij. In sommige landen wordt in rondjes om een vuur dansen gezien als ritueel. Maar er zijn ook landen die het begrip ‘ritueel’ naar een heel ander niveau brengen. Hier een overzicht van een paar rare en choquerende rituelen en tradities.

 

Baby’s gooien - Solapur, India

De meeste mensen eten een extra appel om hun gezondheid op peil te houden en voor dat extra beetje goed geluk plukken ze een klavertje vier. In India gaat het er toch wat anders aan toe. In de stad Solapur gooien ze baby’s van een toren omdat dit goed geluk en een goede gezondheid op zou leveren. De baby’s worden in een laken opgevangen en meteen weer doorgegeven. Bij dit ritueel is een grote menigte aanwezig. Na het gooien van de baby’s gaan de mensen al zingend en dansend de straten door.

Wil je op reis naar India en dit misschien wel zelf meemaken? Bekijk dan snel de reizen die wij van diverse reisspecialisten hebben geselecteerd. Ga naar de reizen >>


Lippen snijden – Ethiopië, Afrika

Op jonge leeftijd wordt er bij de vrouwen van de Suri tribe in Ethiopië met een scherp stokje een gat in hun onderlip gesneden. Het is de bedoeling dat het gat door de jaren heen uit gaat rekken, zodat er een schijfje van klei inpast. Hoe groter het gat hoe beter, want dan krijgt haar familie een grotere bruidsschat als het meisje trouwt. Het schijfje bepaald dus hoeveel ze waard is. Hoe groter het schijfje in haar lip, hoe meer vee haar vader krijgt aangeboden.
Kleine meisjes bereiden zich op deze dag voor door takjes in hun mond te stoppen, waardoor deze uitrekt.
Het vreemdste is misschien nog wel dat niemand zich kan heugen waar deze gewoonte uit voort komt. Er zijn tegenwoordig meisjes die zich tegen dit ritueel durven te verzetten, maar de meerderheid van de vrouwen van de Suri stam hecht waarde aan het kleien schijfje in hun onderlip.

 

Bekijk de reizen naar Ethiopië die wij van diverse reisspecialisten hebben geselecteerd.


Wrede wraakacties – Papua, Indonesië

Het lijkt erop dat kannibalisme nog steeds aan de orde is in Papua. Leden van de Kombai tribe vermoorden hun vijanden en eten ze op. Niet iedereen mag worden opgegeten. Alleen mannen die zijn geïdentificeerd als heksen of zich met hekserij bezig houden, mogen worden verorberd. De Kombai geloven dat deze heksen de zielen van hun slachtoffers opeten en dat het een gepaste wraak is om de heksen zelf te doden en te eten. Er wordt gedacht dat de ziel van een mens in de hersenen en de maag ligt. Daarom eten de Kombai de ingewanden van hun vijand op om een einde aan het kwaad te maken.
De Kombai stam heeft nog meer rare rituelen en tradities. Zo is het gebruikelijk een grote doorn door je neus te piercen, worden delen van vleermuizen door vrouwen als decoratie gebruikt en proberen mannen hun geslachtsdeel terug in hun lichaam te duwen, om het daarna te bedekken met een blad.

 Bekijk de reizen naar Indonesië die wij van diverse reisspecialisten hebben geselecteerd.