Bouw je eigen Tanzania reis

Stel je ideale reis naar Tanzania samen aan de hand van diverse bouwstenen

Bouw je eigen Tanzania reis

 

Voor uitgebreidere en de meest actuele (prijs) informatie verwijzen wij je naar de website van Tanzania Online

 

Bouwstenen zijn korte individuele Tanzania reizen van meestal drie of vier dagen. Door bouwstenen te combineren kun je je eigen individuele Tanzania reis samenstellen. Ook kun je een van onze Kenia en Tanzania rondreizen uitkiezen. Wij hebben daar optimale combinaties gemaakt van de verschillende bouwstenen. Bij aankomst in Tanzania is het prettig dat je transfer en de eerste twee overnachtingen geregeld zijn. Met een Easy Going startpakket regelen we dit voor je.
 

Startpakket Arusha/Moshi: Easy Going Tanzania

Reisduur:     2 dagen / 1 nacht
Reissom:     bij 2 personen: vanaf € 78,- p.p.
Reistype:     individueel
Veel vluchten naar Tanzania komen 's avonds aan. Dan is het wel zo prettig dat je airport transfer en eerste hotelovernachting alvast geregeld zijn. Wel zo makkelijk. Bij ons startpakket word je na aankomst in Tanzania (Kilimanjaro airport), opgehaald door onze chauffeur en naar een van onze hotels gebracht in Arusha of Moshi, afhankelijk van de bouwstenen die je wilt doen. We hebben zowel eenvoudig als wat luxere mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over dit Arusha/Moshi startpakket.    
   

Join Tanzania safari: Bouw je eigen safari

Reisduur:     9 dagen
Reissom:     Join in: € 1663,- p.p. (max 6 personen):
Privé safari: 2239,- p.p. bij 2 personen
Reistype:     join in (vaste vertrekdata) of privé safari (dagelijks)
Deze safari bouwsteen is de meest kosten efficiënte manier voor het maken van een safari door de meest beroemde wildparken ter wereld. Je komt te terecht in een live uitzending van National geographic: luierende leeuwen, tetterende olifanten en duizenden grazende gnoes en zebra's. Je reist in een groepje van maximaal 6 personen per 4-wheel drive met een eigen Engelstalige chauffeur/gids die de parken op z'n duimpje kent. Je overnacht deels in onze sfeervolle lodge net buiten de parken, zodat je bespaart op de kosten van de veelal dure lodges binnen de parkgrenzen en in de Serengeti en Lake Natron slaap je onder de sterren, in je eigen tent, of desgewenst ook in een lodge. Klik hier voor meer informatie over Bouw je eigen Tanzania safari.

Peddelend langs wildlife

Reisduur:     2 dagen / 1 nacht
Reissom:     € 344,- p.p. op basis van 2 personen
Reistype:     privé safari

Onze kano safari in het Arusha National Park is een unieke kans om dichtbij buffels, olifanten en giraffen te komen. Je ziet het wildlife uit een ander perspectief en het is een leuke afwisseling voor de gamedrives. Deze bouwsteen is ideaal om je safari door de beroemde parken van Tanzania mee te beginnen of als je na je intercontinale vlucht een dagje wilt acclimatiseren. Klik hier voor het dag-tot-dag programma van deze kano safari in Tanzania.
   

Privé safari Tanzania: Private camping in de bush

Reisduur:     5 dagen / 4 nachten
Reissom:     € 1925,- p.p. bij 2 personen
Reistype:     privé safari
Kamperen in de wildparken zorgt voor het ultieme safari gevoel. Maar dit is niet zomaar kamperen. Je slaapt midden in de bush, onder de sterren in ons mobiele private camp. Alles gaat mee, van pot tot pan en van wc tot privé kok. Zo geniet je van je Tanzania safari op een unieke manier. Je bezoekt het Tarangire National Park wat bekend staat om zijn olifanten en fraaie boabab bomen. Vervolgens speur je de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti af op zoek naar wild. Terwijl je privékok de lekkerste maaltijden voor je klaar maakt geniet jij 's avonds rond het kampvuur van het echte Afrika. Als toetje daal je af in de Ngorongoro krater vol wilde dieren, waarna je de bouwsteen afsluit in onze comfortabele lodge of tented camp. Private camping in de bush biedt je de mogelijkheid om de mooiste wilparken van Tanzania op een onvergetelijke manier te beleven. Klik hier voor meer informatie over deze privé kampeersafari Tanzania.

Individuele Tanzania safari: Tented camps en lodges tussen de leeuwen

Reisduur:     5 dagen / 4 nachten
Reissom:     bij 2 personen: € 1472,- p.p. / bij 4 personen: € 1185,- p.p.
Reistype:     privé safari

Met deze safari bouwsteen beleef je drie wereldberoemde wildparken van Tanzania. Je volgt dezelfde route als de bouwsteen 'Private camping in de bush', maar verblijft in dit geval in comfortabele lodges en tented camps. In Tarangire vind je de grootste dichtheid olifanten en ook kun je hier vrij zeldzame wilde honden spotten. 's Ochtends vroeg word je wakker in de Serengeti waar leeuwen gapend hun eerste jacht voorbereiden. Vanuit je Toyota landcruiser met privéchauffeur kun je alles goed in de gaten houden en de gids weet de mooiste plekjes te vinden. Je sluit de Tanzania safari af met een afdaling in de Ngorogoro krater, ook wel het achtste wereldwonder genoemd door zijn afmeting en diversiteit aan flora en fauna. Klik hier voor meer informatie over deze Tanzania privé safari.
   

Pluk je eigen koffie

Reisduur:     2 dagen / 1 nacht
Reissom:     bij 2 personen: € 102,- p.p.
Reistype:     individueel
Pluk je eigen koffie is een bouwsteen die niet te zwaar op je budget drukt. Vanuit Moshi maak je kennis met de lokale koffieboeren, in de prachtige groene omgeving, aan de voet van de Kilimanjaro. Samen met je gids wandel je door de koffieplantages op weg naar het huis van de koffieboer waar je een kijkje mag nemen. Van de zelf geplukte koffiebonen maak je je eigen kopje koffie. Onder het genot hiervan, de rustige omgeving en de verhalen van je gids, ben je even echt weg van de begaande paden. Pluk je eigen koffie is een bijzondere en korte bouwsteen voor wie graag kennis maakt met de lokale manier van leven en werken van de gewone Tanzaniaan. Klik hier voor meer informatie over deze bouwsteen Pluk je eigen koffie.

Op de trappers langs Kilidorpjes

Reisduur:     4 dagen / 3 nachten
Reissom:     € 267,- p.p. bij 2 personen
Reistype:     individueel
Een bouwsteen voor reizigers die voor of na een safari graag wat actiefs willen doen en interesse hebben in de lokale cultuur. Samen met een Engelstalige gids ga je per mountainbike weg van de begaande wegen en fiets je in je eigen tempo richting de kleine dorpjes rondom de vruchtbare flanken van de Kilimanjaro. Met de fiets langs de voeten van Kili geeft je een kijk in de wereld van het Tanzaniaanse platteland en draag je een steentje bij aan het inkomen van de lokale bevolking. Klik hier voor meer info over deze culturele Tanzania bouwsteen.    

Zin in Zanzibar

Reisduur:     5 dagen / 4 nachten
Reissom:     € 498- p.p. bij 2 personen
Reistype:     individueel
Zanzibar is met recht een paradijsje op aarde. En naast alle ingrediënten voor een bountyreclame en een overweldigende onderwaterwereld heeft Zanzibar nog veel meer te bieden. In de kleine dorpjes in de groene binnenlanden lijkt de tijd te hebben stil gestaan en je kunt een bezoekje brengen aan een van de specerijen boerderijen. Je overnacht in een van onze kleinschalige beach resorts waar je lekker kunt wegsoezen in een hangmat en het laatste nachtje in een authentiek hotel middenin de mystieke en eeuwenoude binnenstad van Stonetown met tal van kronkelsteegjes waar je eindeloos souvenirs kunt shoppen. Klik hier voor meer info over deze Zanzibar bouwsteen.

Kilimanjaro Trekking Tanzania: Afrika aan je voeten

Reisduur:     7 dagen / 6 nachten
Reissom:     bij 2 personen: € 1042,- p.p. / bij 4 personen: € 944,- p.p.
Reistype:     individueel
Na een intensieve klim sta je op het topje van de Kilimanjaro, het zonnetje kruipt langzaam omhoog over de uitgestrekte vlaktes onder je. Afrika ligt letterlijk aan je voeten en de juiste woorden hiervoor zullen we wellicht nooit vinden. Onder begeleiding van professionele berggidsen en dragers vertrek je vanuit de tropische wouden aan de voet van de Kilimanjaro door verschillende vegetatiezones en langs ijzige gletsjers. Je slaapt in eenvoudige tentjes die je elke dag opzet in een totaal andere wereld. Van glooiende groene vlaktes tot bizarre maanlandschappen. In principe kan iedereen die gezond is en over een goede conditie beschikt de top halen. Het is een uitdaging die het uiterste van jezelf vraagt, maar waar je rijkelijk voor wordt beloond. Klik hier voor meer info over deze Kilimanjaro beklimming.

Voor uitgebreidere en de meest actuele (prijs) informatie verwijzen wij je naar de website van Tanzania Online