Australië: Indrukwekkende reis langs de kust

Australië: Indrukwekkende reis langs de kust

 Australië is op zich al een spectaculaire reisbestemming. Of je nu Western Australia of South Australia bezoekt, het is en blijft een avontuurlijk land. Toch is de kust langs Queensland en New South Wales wel een heel speciale bestemming. In één reis kun je het Great Barrier Reef, Fraser Island, Sydney en Melbourne bezoeken. En dat niet alleen. Een reis langs de kust biedt prachtige locaties en tientallen activiteiten.

Op zoek naar een reis in Australië? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>

Begin je reis in het stijvolle Cairns. Cairns is een sportieve stad in Queensland. Er is genoeg gelegenheid om te klimmen, raften, fietsen en wandelen langs prachtige landschappen.
Vanaf Cairns zijn er regelmatig dagtrips naar het Great Barrier Reef.

Bij het Great Barrier Reef heb je natuurlijk de gelegenheid om te snorkelen en te duiken tussen het prachtige koraal. Een unieke ervaring om een van `s werelds mooiste natuurwonderen te zien. Het Great Barrier Reef is een onmisbare tussenstop als je in Australië bent.

Na al die lichaamsbeweging ben je vast wel toe aan wat rust. Een mooi moment om uit te waaien op  de Whitsunday Islands. Deze 74 eilanden liggen aan de kustlijn van Queensland. Slechts een paar hiervan worden daadwerkelijk bewoond. Op de acht bewoonde eilanden liggen luxe resorts waar je naast uitrusten natuurlijk ook aan genoeg activiteiten kunt deelnemen. Natuurliefhebbers zijn op de Whitsunday Islands helemaal op hun plek. Vanaf deze eilanden zijn er ook verschillende trips naar het Great Barrier Reef beschikbaar. Vanaf Long Island gaan er zelfs privé uitjes naar het rif.

De volgende stop is het grootste zandeiland ter wereld; Fraser Island. Naast een mooie, bosrijke omgeving biedt deze bestemming ook een stukje cultuur en geschiedenis. Op het strand ligt een schip dat er lang geleden is gestrand: de Maheno.

Van de rustige eilandjes naar het duizelende stadsleven. In Sydney is genoeg te zien en te doen om je zeker een paar dagen bezig te houden, als het niet langer is. Naast het drukke, culturele centrum is er ook het beroemde Bondi Beach. Dit kilometer lange strand is erg populair en in november een geliefde bestemming. Dan wordt er de gratis Sculpture by the Sea-expositie gehouden. Ben je niet in de stemming voor het strand, neem dan een kijkje bij de Royal Botanic Gardens om te ontsnappen aan de drukte of geniet simpelweg van de unieke staaltjes architectuur in Sydney.

Nu je je toch aan de drukte in Sydney hebt gewaagd, is het leuk om meteen door te reizen naar Melbourne. Dit is de hoofdstad van de deelstaat Victoria. Met bijna vier miljoen inwoners is dit de tweede grote stad van Australië. De theaters zijn hier zelfs diverser dan in Sydney, dus voor wat cultureel vermaak zit je in Melbourne helemaal goed.

Het einde van de reis breekt aan. Je bent moe, hebt het druk gehad en wilt graag wat rust beleven. De Great Ocean Road is hiervoor de perfecte bestemming. Dit wordt ook wel de mooiste kustweg op aarde genoemd. De prachtige rotsvormingen zijn natuurwonderen op zich en staan bekend als the Twelve Apostles, hoewel het er inmiddels acht zijn. De Great Ocean Road begint in Torquay, wat 80 kilometer ten westen van Melbourne ligt.

Australië is een prachtig en fascinerend land en heeft eigenlijk te veel bestemmingen die het waard zijn een bezoekje te leveren, maar met deze reis langs de kust kom je al heel ver. Een geweldige ervaring met indrukwekkende bestemmingen.

Op zoek naar een reis in Australië? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>