‘Twee airlines één bestemming’

‘Twee airlines één bestemming’, dat is het verrassende motto van de luchtvaartmaatschapijen Vietnam Airlines en CambodiaAngkorAir.

 ‘Twee airlines één bestemming’

Fotocredit: Flickr 

De aanpak is net zo verrassend als voor de hand liggend. Is de toverformule van alle succesvolle en aantrekkelijke bestemmingen niet een totaal pakket van cultuur, werelderfgoed in combinatie met ontspanning, natuur en witte stranden? Zoals piramiden en Hurgada, Corcovado en Copacabana, worden nu door jungle en rijstvelden omgesloten tempels van Angkor Wat en Angkor Thom gekoppeld aan de mooiste stranden aan de Central Coast Vietnam bij Da Nang.

Brad Pitt en Angelina Joli

Toeristen maar ook MICE organisatoren uit omringende landen, Zuid-Korea en China, hebben de combinatie al omarmd. Het door UNESCO beschermde, gigantische tempel complex van Angkor nabij de bruisende stad Siem Reap, is de perfecte verblijfplaats voor een dag of vijf. Nadat je jezelf verloren hebt in de geschiedenis en overblijfselen van de indrukwekkende tempels, is de avondmarkt van Siem Reap met aangrenzend ‘pub street’ de ideale plek om te shoppen, uitgaan en je te laten verwennen met verkwikkende massages natuurlijk. Geloof je deze journalist niet, vraag het Brad Pitt en Angelina Joli die na de opnames van ‘Tomb Raider’ daar hun tweede thuis hebben gevonden.

Het nieuwe Bali

Daarna stap je op de vlucht van Siem Reap rechtstreeks naar Da Nang, de nieuwe strategische verbinding uitgevoerd door Vietnam Airlines en arriveer je in het tropisch paradijs Da Nang. Ongelooflijk wat de afgelopen jaren, onder bezielende leiding van de Nederlander Louk Lennaerts, is gecreëerd rondom de prachtige stranden van Da Nang. Tientallen Aziatische resorts waaronder toppers als Fusion Maia en Furama, maar ook Sofitel en Hyatt hebben de meest prachtige resorts, spa’s en golfbanen aangelegd. Intercontinental heeft daar zelfs hun  paradepaardje gevestigd: een indrukwekkend complex vol luxe en stijl op ‘monkey island’. Men heeft dit complex de toepasselijke naam gegeven ‘heaven and earth’ en een verblijf of zelfs alleen een bezoek is een once in a life time experience.

Europa op bezoek

Afgelopen week waren afgevaardigden van touroperators en reisjournalisten uit heel Europa te gast om kennis te maken. Naast Reisburo Actueel was Irene van Steenbergen namens Outsight Travel te gast om deze nieuwe vakantiebeleving zelf te ondergaan. Meest gehoorde reactie was hoe compleet dit product voorziet in de behoeften van de Europese toerist. Daarnaast waren alle professionals ervan overtuigd dat deze combinatie uitkomst biedt voor Azië freaks die na Thailand, Maleisië en Indonesië een nieuw deel van Azië kunnen ontdekken.

Mooie toekomst

Prachtig om te zien hoe twee landen die een aantal decennia geleden nog verscheurd werden door oorlogen, nu met vereende krachten werken aan een professioneel en duurzaam toeristisch aanbod. Airlines, hotelketens, lokale ondernemers en ministeries van toerisme werken overtuigend samen om lokale welvaart en ontwikkeling te stimuleren en de internationale toerist een nieuwe topbestemming voor te schotelen. Outsight Travel en Reisburo Actueel zijn al overtuigd, nu aan jullie, de Nederlandse reisindustrie, om het zelf te ontdekken.

Meer info

Voor meer informatie over aantrekkelijke combinatietarieven neem contact op met Kales Airline Services, GSA voor Vietnam Airlines. Voor meer informatie over accommodaties, excursies en ontwikkelingen staat het team van Louk Lennaerts van CCV DMO klaar en is behulpzaam bij het opzetten van producten en het leggen van zakelijke contacten. www.centralcoastvietnam.com.

Bron: Danny van der Harst

---------------------------------------------------------------------------------------------

Reizen naar Vietnam en Cambodja:

Cambodja en Zuid-Vietnam reis

Individuele rondreis door Vietnam, Cambodja en Laos: 'Schatten van Indochina'

Fiets in 11 dagen van Saigon naar Angkor Wat